Gården

Stutteri Søborg er et lille stutteri med Islandske heste. Beliggende i nordsalling ved Limfjorden, nord for Skive.
Vi har i en årrække haft en lille flok af kårede avlshopper og deres afkom efter 1. klasses hingste. På nuværende tidspunkt har vi kun to hopper i avlen. Men et par lovende unghopper på vej.

Vi er en familie på 7, bestående af Gitte og Lars og vores børn Clara Ottilia, Malthe Emil, Emilie Frederikke, Alma Isabel og Vilma Andrea. Vi er begge landbrugsuddannet og deler den store interesse for den islandske hest. Lars er også uddannet tømrer og arbejder selvstændigt med det til dagligt.

Vi går meget op i avl begge to og har derfor også oftest beholdt alle vores afkom og set hvad de er blevet til. Men dog solgt nogle enkelte, for at holde et realistisk antal trænings mæssigt. Primært arbejder vi selv med uddannelsen af hestene, men søger også hjælp og vejledning hos proffesionelle trænere, både i form af undervisning og fremstilling af evt. kåringsheste.

Vi har meget tæt kontakt til vores heste dagligt, men ønsker også samtidigt at de skal være naturlige heste, uden alt for meget indblanding fra vores side.

Vores heste går så meget ude som muligt, på bakkede folde ned til vandet. Hele sommeren og efteråret går de på græs, mellem jævnaldrene og nyder det frie liv. Senere når det begynder at blive vinter kommer de på stald om natten. I enkelt bokse eller to og to sammen.

Alle bliver fodret med vores eget wraphø af god kvalitet, tilskudsfoder og en god vitamin/mineral blanding. Vi går meget op i, at alle får den helt rette mængde, så de bliver fodret efter huld, vækst, drægtighed og arbejdsniveau. 

Udover islænderne på gården har vi Hereford kødkvæg som vi avler på og sælger kød fra. Vi har to avlstyrer der går sammen med køerne i engene. Men vi inserminerer også enkelte for at få nye linier ind.